Temes – nacional

T

‘No es pot pujar l’Everest amb espardenyes’: la crònica d’un acord acrobàtic

El 9 de gener de 2016, quan tothom donava per segur que l’independentisme fracassaria en la tasca de formar govern, el pas al costat d’Artur Mas i l’elecció de Carles Puigdemont va emergir com el que un col·lega italià va definir dient que era ‘un acord acrobàtic’. Poques hores després vaig escriure a VilaWeb les interioritats de com havia anat allò.


Cent hores perseguint Younes

La persecució dels autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils va esdevenir l’operació més gran feta mai per la policia catalana, en resposta a una situació crítica que havia de deixar dolorosament marcada per sempre la societat. Aquesta és la història d’aquelles cent hores, treballada durant gairebé un any de converses amb els protagonistes més directes.


Puigdemont a Perpinyà: crònica des del cotxe del retorn

El 28 de febrer de 2020 el president Puigdemont va retornar a Catalunya i jo vaig tenir la sort d’acompanyar-lo en el cotxe, per narrar-ho en primera persona. Només el dia abans m’havien donat d’alta a l’hospital, després d’una operació quirúrgica.